V. Wat is Zoom! whitening?

A. Zoom! is een whitening proces waarmee verkleuringen van tandglazuur en tandbeen lichter worden.

 

V. Wat is de oorzaak van tandverkleuring?

A.Er zijn vele oorzaken. Vaak heeft verkleuring van de tanden te maken met leeftijd en de consumptie van verkleurende middelen koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, enz.). Ook inname van bepaalde antibiotica of overdadige hoeveelheden fluoride tijdens d tandvorming kan verkleuringen veroorzaken.

 

V. Voor wie is whitening van tanden geschikt?

A. Vrijwel iedereen. De behandeling is voor de een echter effectiever dan voor de ander. Uw tandarts kan met een grondig vooronderzoek bepalen of u geschikt bent voor deze behandeling. Hierbij wordt onder andere naar de huidige tint van uw tanden gekeken.

 

V. Wordt whitening van tanden veel toegepast?

A. Meer dan u denkt. Iedereen heeft baat bij een stralende lach. Met Zoom! krijgt u zo’n lach eenvoudiger en sneller dan ooit.


V. Is whitening van tanden veilig?

A.Ja! Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit de onderzoeksgegevens en uit klinische studies blijkt dat whitening van tanden onder toezicht van een tandarts veilig is. Het gebruik van Zoom! (en alle andere producten voor whitening van tanden) wordt afgeraden voor kinderen onder de 13, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

 

V. Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

A. Als u na de whitening van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal en blijvend resultaat kunt u het beste regelmatig flossen, twee keer per dag poetsen en af en toe met een ‘touch-up’ uw tandkleur bijwerken. Het gebruik van drank- en voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten (zoals koffie, thee, cola, tabak, rode wijn) beïnvloeden de mate waarin het resultaat blijvend is.

 

V. Hoe werkt het Zoom! whitening systeem?

A.Het actieve ingrediënt van de door de Zoom! lamp geactiveerde gel is waterstofperoxide. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij, dat in het tandglazuur en tandbeen dringt en de moleculen die zorgen voor de verkleuring afbreekt zonder de structuur van de tanden aan te tasten. De Zoom! lamp activeert de waterstofperoxide en helpt deze stof bij het binnendringen in het tandoppervlak. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van de Zoom! lamp de effectiviteit van de Zoom! gel met 35% of meer verhoogt, wat gelijk staat aan een gemiddelde verbetering van acht a negen tinten.*

 

V. Wat voelt de patiënt tijdens de Zoom! behandeling?

A. Tijdens de behandeling kan de patiënt rustig wat tv kijken of naar muziek luisteren. Vaak vallen patiënten gewoon in slaap. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.

 

V . Hoe wordt blootstelling aan het Zoom! licht beperkt?

A. De Zoom! procedure schrijft voor dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. De tandarts moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en al het blootgestelde weefsel wordt geïsoleerd en beschermd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA-behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie, of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met Zoom! . Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopathisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.

 

V. Hoe lang duurt de Zoom! behandeling?

A. De behandeling duurt in totaal ongeveer een uur. Na een korte voorbereiding worden de tanden gedurende één uur wit gemaakt. Na afloop van de whitening volgt een fluoridebehandeling van vijf minuten. (Het wordt aanbevolen de tanden goed te laten reinigen voordat u aan de Zoom!-behandeling begint.)

 

V. Zijn er bijwerkingen?

A. Sommige patiënten hebben tijdens de behandeling

last van gevoelige tanden. De Zoom!lamp geeft een minieme hoeveelheid warmte af, wat meestal de oorzaak van het ongemak is. Heel af en toe voelt de patiënt direct na afloop van de behandeling lichte tintelingen, die altijd vanzelf verdwijnen.