Image

Algemene,- en kindertandheelkunde

Houdt uw gebit gezond met de basis vormen voor een gezond gebit. Denk aan de periodieke controle, gebitsreiniging maar ook eventueel het vullen van gaatjes.

Image

Periodieke controle

Houdt uw gebit gezond! Laat uw gebit regelmatig controleren zodat u onnodige schade voorkomt. Bekijk hier wat er tijdens een periodieke controle gedaan wordt

Image

Gaatjes vullen

Een tand kan bederven. Dit proces wil je zo snel mogelijk stoppen. Hiervoor heeft u een vulling nodig. Bekijk hier wat er tijdens de vulbehandeling kan verwachten.


Image

Wortelkanaalbehandeling

De zenuw van een kies kan ontsteken. De kans op een wortelkanaalbehandeling is dan aanwezig. Bij deze behandeling wordt de zenuw van de kies verwijderd en opgevuld. Bekijk hier hoe een wortelkanaalbehandeling werkt en wat de adviezen zijn.

tandarts kinderen

Mondzorg voor kinderen

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kinderen een gezond gebit hebben en behouden. Echter gaat dit niet vanzelf. De kwaliteit van het gebit van kinderen is een bron van zorg.

Image

Sealen

Iedere kies heeft groefjes (fissuren). Sommige van die groefjes kunnen wat dieper zijn en daardoor moeilijker te reinigen. Door deze groefjes te sealen wordt het reinigen makkelijker. Bekijk hier waarom sealen wordt aanbevolen.

Image

Kies of tand trekken

Een tand of kies kan uiteindelijk verloren gaan. De tand of kies moet in zo’n geval getrokken (geëxtraheerd) worden. Bekijk hier wat u kunt verwachten en wat de adviezen zijn.

Image

Kronen en bruggen

De stevigheid van tanden of kiezen wordt verminderd door grote vullingen of wortelkanaalbehandelingen. Versteviging tegen breuk van de tanden of kiezen is dan ook soms wenselijk. Dit wordt gedaan met een kroon of een brug. Bekijk hier hoe deze behandelingen verlopen en wat u kunt verwachten.

Image

Kunstgebit

Als tanden en kiezen verloren zijn gegaan is het soms wenselijk om dit weer op te vullen. Een van de opties is een kunstgebit of wel een partiele prothese. Bekijk hier wat een kunstgebit of partiële prothese inhoudt.

Image
Tandartspraktijk Het Oude Dorp
Openingstijden
Maandag 07.45 - 16:45 uur
Dinsdag 07.45 - 16:45 uur
Woensdag 07.45 - 16:45 uur
Donderdag  07.45 - 16:45 uur
Vrijdag 07.45 - 16:30 uur


Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf 8:15 tot 16:30 uur

Dorpsstraat 49, 3732HH De Bilt
Telefoon: 030 - 220 2549
Voor spoedgevallen buiten openingstijden
kunt u bellen naar: 0900-8602


preventie registersbballes over het gebitstraumann 300sbbKRT 300nvmlogo guided biofilm therapy


Uw tandarts is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT)
© Tandartspraktijk Het Oude Dorp  Privacy- en cookieverklaring