Image

Tarieven

Binnen de tandheelkunde zijn de tarieven landelijk vastgesteld. Hoe dit werkt leggen we hieronder graag voor u uit

U heeft altijd recht op de best mogelijke tandheelkundige zorg tegen een adequate vergoeding voor uw tandarts. Voor een optimaal eindresultaat, werken wij met de beste en nieuwste materialen. Uw tandarts of mondhygiëniste geeft u, op verzoek, altijd informatie over de behandelkosten, eventueel ook schriftelijk. Mochten de kosten van uw behandeling 250,- of meer bedragen, dan krijgt u standaard een begroting mee, zodat u bij uw zorgverzekering kunt informeren welk gedeelte van de kosten eventueel worden vergoed.

De tarieven van de tandartsen en mondhygiënisten zijn door de overheid vastgesteld. De door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven voor elke behandeling en de daarbij horende code kunt u vinden op de website van de NZa:  https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_715186_22/

Vergoedingen verzekeraars

Alle kosten voor de tandheelkunde zorg (met uitzondering van kroon- en brugwerk, implantaten en orthodontie) worden tot 18 jarige leeftijd uit de basisverzekering vergoed. Het eigenrisico geldt niet voor kinderen. Deze behandelingen worden door onze praktijk rechtstreeks bij uw zorgverzekering gedeclareerd.

Aanvullende verzekering

De kosten voor tandheelkundige zorg aan volwassenen (vanaf 18 jaar) worden alleen vergoed, als u naast de basisverzekering een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten. De vergoeding die i ontvangt verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullende polis. Mocht u willen weten of en tot welk bedrag een behadneling onder uw aanvullende verzekering valt, dan kunt u het beste de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Samen met uw behandelaar kunt u altijd afspreken om daar waar mogelijk, binnen de grenzen van uw verzekeringspakket te behandelen zonder afbreuk te doen aan de juiste behandelkwaliteit.

Tarieven van  zorgverzekeraars

Op de volgende website worden de tarieven van de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergeleken. Zo kunt u precies zien wat er bij uw zorgverzekering wel of niet vergoed wordt.

 https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

 https://www.tandartsverzekering.nl/

 https://www.zorgwijzer.nl/

Voor specifieke individuele vragen over vergoedingen kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Image
Tandartspraktijk Het Oude Dorp
Openingstijden
Maandag 07.45 - 16:45 uur
Dinsdag 07.45 - 16:45 uur
Woensdag 07.45 - 16:45 uur
Donderdag  07.45 - 16:45 uur
Vrijdag 07.45 - 16:30 uur


Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf 8:15 tot 16:30 uur

Dorpsstraat 49, 3732HH De Bilt
Telefoon: 030 - 220 2549
Voor spoedgevallen buiten openingstijden
kunt u bellen naar: 0900-8602


preventie registersbballes over het gebitstraumann 300sbbKRT 300nvmlogo guided biofilm therapy


Uw tandarts is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT)
© Tandartspraktijk Het Oude Dorp  Privacy- en cookieverklaring