Image

Algemene,- en kindertandheelkunde

Houdt uw gebit gezond met de basis vormen voor een gezond gebit. Denk aan de periodieke controle, gebitsreiniging maar ook eventueel het vullen van gaatjes.

Kunstgebit/ partiële prothese

Als tanden en kiezen verloren zijn gegaan is het soms wenselijk om dit weer op te vullen. Een van de opties is een kunstgebit of wel een partiele prothese. Bekijk hier wat een kunstgebit of partiële prothese inhoudt.

Als uw tanden verloren zijn, kan een kunstgebit voor u een oplossing zijn. Tegenwoordig valt het vrijwel niet meer op dat iemand een kunstgebit draagt. De kwaliteit en het uiterlijk van de protheses zijn tegenwoordig beter dan vroeger. Een kunstgebit is wel een grote verandering, het kan de manier waarop u kauwt en spreekt beïnvloeden.

Een uitneembaar kunstgebit is één van de meest gebruikte oplossingen voor het ontbreken van tanden. Bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen kan er gekozen worden voor een partiële prothese. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan er gekozen worden voor een kunstgebit of een klikgebit.

Partiële prothese

Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële prothese wordt vervaardigd, wordt een partiële prothese ook wel plaat- of frameprothese genoemd. Een partiële prothese is een vervanging van een of meerdere tanden of kiezen, dat uitneembaar is. Het kan een goede oplossing zijn als uw verloren tanden of kiezen niet vervangen kunnen worden door een brug, kroon of implantaat. Een partiële prothese zorgt ervoor dat u beter kunt bijten, spreken en kauwen. Ook kan het uiterlijk van uw gebit worden verbeterd. Daarnaast beschermt het de overige tanden tegen slijtage en bederf. Zonder de partiële prothese kunnen natuurlijke tanden scheef gaan staan of verplaatsen.

Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese. Echter kent deze ook meer nadelen. Aangezien de plaatprothese geheel op uw tandvlees rust, kan dat makkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Uw tandvlees moet de kracht, veroorzaakt door het kauwen, opvangen. Dat leidt sneller tot ontsteking van het tandvlees. De frameprothese steunt voor een groot deel op het uw overgebleven tanden of kiezen en in mindere mate op het tandvlees. Hierdoor vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees meer ontzien dan bij een plaatprothese. Welke prothese het meest voor u geschikt is, overlegd uw tandarts graag met u.

Kunstgebit

Vroeger was het vanzelfsprekend dat u een tijdje zonder tanden liep als u een kunstgebit kreeg. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Het kunstgebit, ook wel immediaatprothese, wordt onmiddellijk in uw mond geplaatst als de laatste tanden zijn getrokken, direct over de verse wonden heen. Dit heeft een groot voordeel; uw kunstgebit zit in het begin namelijk als een soort verband op de wonden.

 

 

 

 

Kunstgebit

Image
Tandartspraktijk Het Oude Dorp
Openingstijden
Maandag 07.45 - 16:45 uur
Dinsdag 07.45 - 16:45 uur
Woensdag 07.45 - 16:45 uur
Donderdag  07.45 - 16:45 uur
Vrijdag 07.45 - 16:30 uur


Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf 8:15 tot 16:30 uur

Dorpsstraat 49, 3732HH De Bilt
Telefoon: 030 - 220 2549
Voor spoedgevallen buiten openingstijden
kunt u bellen naar: 0900-8602


preventie registersbballes over het gebitstraumann 300sbbKRT 300nvmlogo guided biofilm therapy


Uw tandarts is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT)
© Tandartspraktijk Het Oude Dorp  Privacy- en cookieverklaring