Image

Esthetische tandheelkunde

U verdient een glimlach waarmee u tevreden bent! Op minimaal invasieve manieren is dit mogelijk.

Tanden bleken

Niet tevreden met de kleur van uw tanden? Bekijk dan hier hoe u bij ons terecht kunt voor het bleken van uw tanden.Wij bleken bij ons in de praktijk met Zoom! Whitening.

Hoe ziet de behandeling eruit?

In een eerste afspraak komt u op consult waarbij u uitleg krijgt over het bleken. Hierbij wordt er met de 3D scanner een afdruk van uw gebit gemaakt. De bleekmallen worden gemaakt aan de hand van de afdruk.

In een tweede afspraak worden uw tanden gebleekt. Dit is een afspraak van 2 uur. Na een korte voorbereiding worden de tanden gedurende één uur onder een speciale Philips Zoom! Lamp wit gemaakt. Na afloop van het bleken krijgt u informatie over het thuis-na-bleken en wat u wel en niet mag consumeren. Houdt er rekening mee dat tijdens het bleekproces inclusief het na bleken thuis er géén kleurstoffen mogen worden geconsumeerd.

Het wordt aanbevolen de tanden goed te laten reinigen voordat u aan de Zoom!-behandeling begint.

Tijdens de behandeling kan de patiënt rustig muziek luisteren o.i.d. Vaak vallen patiënten gewoon in slaap. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.

Wat zijn de oorzaken van verkleuring?

Een tandverkleuring kan vele oorzaken hebben. Vaak heeft het te maken met leeftijd en de consumptie van verkleurende middelen zoals koffie, thee, cola, tabak, rode wijn etc. Ook inname van bepaalde antibiotica of overdadige hoeveelheden fluoride tijdens de tandvorming kan verkleuringen veroorzaken.

Voor wie is bleken geschikt?

Uw tandarts kan met een grondig vooronderzoek bepalen of u geschikt bent voor deze behandeling.Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen of andere vormen van fotochemotherapie, jonger dan 18 jaar zijn, of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met Zoom!. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken, moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.

Is bleken pijnlijk?

De behandeling voor het bleken van uw tanden is pijnloos. Wel kan er tijdelijke gevoeligheid voor koude en warmte ontstaan. Dit is onschuldig en verdwijnt meestal na een aantal dagen.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na het eind van de laatste bleekbehandeling wordt geadviseerd twee dagen geen voedingsmiddelen/dranken met kleurstoffen te consumeren.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Afhankelijk van uw gebitssituatie kunt u verwachten dat uw tanden en kiezen 1 tot 6 tinten lichter worden. Als u na het bleken van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal en blijvend resultaat kunt u het beste regelmatig tandenstoken, twee keer per dag poetsen en af en toe met een ‘touch-up’ uw tandkleur bijwerken. Het gebruik van drank- en voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten beïnvloeden de mate waarin het resultaat blijvend is.

Wat zijn de risico’s?

Er bestaat een klein risico dat uw tanden of kiezen niet of nauwelijks witten worden en/of dat ze blijvend iets gevoeliger worden.

Wat is de werking van de behandeling?

Het actieve ingrediënt van de door de Zoom! Lamp geactiveerde gel is waterstofperoxide. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij. Deze zuurstof dringt in het tandglazuur en het tandbeen en zorgt dat de moleculen die zorgen voor de verkleuring afgebroken worden zonder de structuur van de tanden aan te tasten. De Zoom! lamp activeert de waterstofperoxide en helpt deze stof bij het binnendringen in het tandoppervlak. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van de Zoom! lamp de effectiviteit van de Zoom! gel met 35% of meer verhoogt, wat gelijk staat aan een gemiddelde verbetering van acht à negen tinten.

Is bleken veilig?

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid van bleken voor de tanden. Uit onderzoeksgegevens en uit klinische studies is gebleken dat bleken van tanden onder toezicht van een tandarts met Zoom! veilig is. Blootstelling aan het Zoom!-licht wordt beperkt doordat de Zoom! procedure voorschrijft dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. De tandarts moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en al het blootgestelde weefsel wordt geïsoleerd en beschermd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.

Wat zijn de kosten voor het bleken?

De kosten voor het bleken van uw tanden in de praktijk bedragen €290,-

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw tandarts.

Bleken Zoom

 

HJC

Image
Tandartspraktijk Het Oude Dorp
Openingstijden
Maandag 07.45 - 16:45 uur
Dinsdag 07.45 - 16:45 uur
Woensdag 07.45 - 16:45 uur
Donderdag  07.45 - 16:45 uur
Vrijdag 07.45 - 16:30 uur


Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf 8:15 tot 16:30 uur

Dorpsstraat 49, 3732HH De Bilt
Telefoon: 030 - 220 2549
Voor spoedgevallen buiten openingstijden
kunt u bellen naar: 0900-8602


preventie registersbballes over het gebitstraumann 300sbbKRT 300nvmlogo guided biofilm therapy


Uw tandarts is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT)
© Tandartspraktijk Het Oude Dorp  Privacy- en cookieverklaring